Sunday, October 19, 2014

Life Campus

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers.

Cuti yang semakin hari semakin membosankan. Dulu stay kat cfs bukan main lagi menggedik nak balik. Act, banyak je benda boleh buat tapi tu laaa diri ni malas nak bergerak. Hm. Harap-harap esoknya ada perubahan haha. Kalau tak, cuti itu sia-sia. 

Kehidupan di pusat asasi UIA. Setakat yang pernah saya alami selama hampir 4 bulan banyak lah jugak manis, pahit dan masamnya. Kalau cerita bab yang manis -manis sangatlah banyak. haha. Serius cakap sangatlah banyak. Even kalau dalam kelas takde lah banyak sangat nak bercakap sebab jadi pemerhati je, tapi ya Allah happyyy dapat classmates yang macam tuuuuu punya happening.

Nak diceritakan, classmates saya, terselit dua brothers, tapi sem 3 nanti inshaAllah semuanya sisters. Jadi, syok lagi la kut nak buat bising. Ohmaii semuanya sangat sporting dan aktif. Dan harap ukhuwah classmates tuu kekal sampai bila-bila.

Biology Class

Chemistry Class
And. 

One more thing, yang paling lawaknya topik yang paling hangat bincang dekat whatsapp group mesti bab kahwin awal haha. Sebab senior senior UIA ramai kan yang dah kahwin. Jadi some of them maybe sedang memasang angan-angan haha. Saya juga begitu :3 

Roomates pulak. 

Roomates memang susah nak describe macam mana beruntungnya dapat roomates yang sebegitu rupa. SubhanAllah. Semuanya kelakar, baik memang tak payah cakap la. Kalau bab interaksi, saya lagi selesa guna slang Terengganu haha. Sebab berbelit kut lidah nak cakap KL all the time. Tapi disebakan Nurul orang Shah Alam, kadang tuu ada je cakap luar kehkeh. Tapi dengan Syafiqa, Atin just guna slang Terengganu sebab Atin orang Kelantan, Syafiqa orang Besut.



Susah ke belajar? 

Hm. Sebenarnya takdelah susah mana. Nak diikutkan Biology tu lebih mudah dari SPM haha. Tapi, masalahnya bila tiba exam, test soalan mestilah tahapnya tinggi sikit. Hm entahlah. Kalau Chemistry pulak, fun lah belajar haha. Sangatlah seronok, best sebab belajar benda baru. Overall, i love Chemistry than Biology.

Oh lupa nak share, sem satu saya ambik empat subjek. Tapi kannn, yang dikira dalam GPA hanyalah dua subjek iaitu Biology dan Chemistry. Dua subjek lain, English Language dengan Study Circle adalah subjek wajib UIA. Tak dikira dalam GPA, means, kalau dah exempted English so next sem dah tak payah ambik. Study Circle ni macam usrah. Ada fasilitator yang macam naqibah tu, chief fasi tu ustaz atau ustazah. Secara keseluruhannya, Alhamdulillah best.

Kak Anbar, naqibah tersayang. 

Macam banyak je lagi benda nak kongsi haha tapi next time inshaAllah ada update yang bakal menyusul.

Untuk mereka yang bakal final, sahabat ejen solehah all the best ye.

Salam sayang. 

13 comments:

  1. Replies
    1. haipp biasa - biasa jeeee :D hehe. uitm dungun pun best :*

      Delete
  2. Teringat zaman asasi dulu-dulu. Btw, all the best untuk study =)

    ReplyDelete
  3. hehe, same as me also love chemistry ^^

    ReplyDelete
  4. even kawan sis yang skang ni pun asyik dok pikiaq pasai kawinnn jaaaa... pening kepala nak layan dorang ni. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn akak kann. semua duk pikiaq kawen jah. belajaq tak habis lagi haha.

      Delete
  5. sye pon baru update entry blog semalam dgn tajuk yg sme cam awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sy jalan2 kat blog awakkk hehe :D

      Delete
  6. My sister dulu belajar kat sini juga. Masa sem terakhir dia, ada kawan dia kahwin. Memang sekarang ni, ramai yang kahwin awal ya dekat UIA tu.

    ReplyDelete
  7. Ummi NadiahtulNajiahOctober 31, 2014 at 10:02 PM

    Hahahaha. Zakira omggg. I cant believe u appreciate us. Muahhh. Thanks. I love u ��

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah . seronok nya tgk life kt sana . heheh . kK yaya ada sorg mmbr amek asasi kat uia . tp rasanya diaa dh hbs dh . tgl.nak smbng dgree kat uia jgk . good luck syg :)

    ReplyDelete