Friday, May 16, 2014

Preparation.

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers :)


Laalaaaa rinduu sehh sama budak UTP kehkehh. Tolong yee baca ayat tersebut sambil pejam mata ._. From my observation serius busy eh jadi budak u. Huhu, ada satu perasaan tak sabar macam mana hidup kat u nanti. Tapi hakikatnya kaki macam tak nak melangkah keluar dari rumah.

Well, Yayasan Terengganu dah panggil temuduga untuk pengajian ke timur tengah.*panggil melalui mesej* kelasssss gituuuuuu! Tapi ditolak tepi sejauh mungkin. Allahu. Nuha, maaf yeee T.T tak dapat seiring sehaluan. InshaAllah jalan ini yang saya pilih :')

Setakat ni Alhamdulillah preparation untuk masuk belajar hampir 85% kut. Ibu abah nak settle cepat-cepat nanti tak payah pening kepala nak fikir. Barang-barang keperluan kalau boleh nak semua warna pinkkk T.T haha. Ibu bapa manalah yang taknak yang terbaik untuk anak dia? So, a big thanks to my parents :')

              
             
Bukan sikit je belanja untuk pengajian, gilaaaa banyak. Kadang-kadang rasa macam tak sanggup nak minta beli tu beli neyy. Kena balas balik jasa mereka dengan cara belajar sungguh-sungguh. Dah memang tanggungjwab seorang anak kann. 

    

Hailahhh dah tak tahu nak tulis apa. Hm btw untuk awak semoga sentiasa kuat kat UTP sana. Fokus belajar untuk capai apa yang awak nakk. Jangan pernah mengalah. Macam yang saya kata ini kan baru permulaan. Saya doakan yang terbaik untuk awak. InshaAllah sokongan padu daripada saya untuk awak hahaha :P Tapi serius cakap saya akan sokong awak selalu :) no matter what. Fi hifzillah. 

---

Last but not least, aura nak masuk iium laa katekan, duk dengar lagu CFS IIUM song 2012 punyaaa. Best dan mantopp! Heee semoga kita semua menjadi penyuluh ummah, kita semua yee tidak terkecuali. Kita semua kan khalifah di muka bumi Allah :') 

                              

25 comments:

  1. hehe..tak sabarnya nak masuk u kan zakira? wishing u all the best tau! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee tak tahu actual feelings ney cemana ^^. alolo thankyouu kak nini >.<

      Delete
  2. hee tahniah zakira.
    all the best , jaga diri leklok
    haihh nnti msti rindu*hug

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti mesti rinduu ninaa. *hug 5 times*

      Delete
  3. Memang banyak perbelanjaan nak masuk U ni.
    Preparation untuk Diri sendiri pun kena kuat. btw, Good Luck! Study elok2 ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeepp. persediaan dari segi mental semua. hee thankyouuu akak dentist yang cantikk. semoga sy pun boleh berjaya macam akak.

      Delete
  4. goodluck kat UIA. bolehlah jumpa deena bahrin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha wani. inshaAllah i really want to meet here. thankyouu.

      Delete
  5. buat yg terbaik afinaa :) akak doakan adik berjaya dunia akhirat :) memg bert nak melangkah dri rumah nak jauh dgn mak ayh kita . but trust me , dah lama2 nanti kita akn terbiasa dgn suasana u tu and yaa seronok :) andd yaa akak nak pesan dont put 100% trust pada org sekeliling kita wlpn dia kawan baik kita, wlpn roomate or classmatee kita .. itu apa yg akak belajar bilaa ddk jauh dlu .. anyway . good luck adik akk :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thankyouuuu kak yaya comel. alolo. serius ahh tak tahu nak cakap macam mane >.< andd sy takkan lupekannn taw kakak comel plus gojes!

      Delete
  6. respect. aku respect anak2 yg hebat. gud luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuhuuu dont respect too much Encik Ket. I try to be the best. InshaAllah. Thankyouu.

      Delete
  7. wish you all the best. take care. ee pun tengah buat preparation ni =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thankyouu. btw Ee, cepatlahhh share dekat mane yee nanti nak sambung.

      Delete
  8. wahhh.. good luck zakira... wish u all the best! budak uia lah ni.
    ecah pun busy pikir pasal preparation -.-

    ReplyDelete
  9. all the best zakira !
    kawan hazy ada kasi tips, dia kata, penting untuk score exam masa first sem . sbb tu yang paling diambil kira nanti

    ReplyDelete
  10. All the best Zakira... Belajar rajin2 ye... pasti itu je yang ibu ayah harapkan...

    ReplyDelete
  11. Yang mana satu universiti kau masuk eh? UTP ke UIA? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. UIAAAAAA. Hehe. Jangan konfius yaa. Someone yg msuk utp but not me.

      Delete
  12. Arghh zakiraaaa, srsly im going to miss u so muh .take care dear. Wish u all the best, love ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. huaaaa addaaaa. i will miss you too. konfem k T.T inshaAllah thankyouu addaaa. Addaa pun samee all the best ♥

      Delete
  13. UTP gituuu. Zakira, goodluck in whatever course you take. Memang banyak kan belanja nak masuk U T.T Serba salah nak habiskan duit. Dekatsana jangan leka eh macam kita zz

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...Jangan nakal2 tau da sampai sana nanti.. All the best, n bljar sungguh2...^_^

    ReplyDelete