Monday, May 26, 2014

Liebster Award #2

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers.

Jadi hari ney nak jawab soalan Liebster Award dari Kak Yaya dan juga Encik Ket. Psst, Kak Yaya, maaf baru dapat jawab soalan ni sume, muhehehe. Thanks sebab tag ye!

Kali ney dah taknak ikut peraturan bagai. Nak jawab terus je kesemua soalan.



Start dengan soalan dari Kak Yaya comel plus cantik :)


1. Seorang yang cakap banyak, mengada-ngada dan lemah lembut. muhehehe. 
2. Err, iphone kut. Tapi kannnn, iphone tak friendly mana. Nak kahwin dengan apple user kehkeh. Demand kan? So what. Haha. 
3. My parents, family bcs they take care of me until now. Jawapan yang tak cliche k. Next, sahabat ejen solehah. Act, ejen solehah ni sahabat dari form 1 sampai form 5 laaa. Of course laaa sayang! And, sorang lagi hehe rahsia kehkeh.
4. Huhu, semua teacher feberet I :3 dari kecik sampai ke besar.
5. Wuuuu mungkin! Haha.
6. Alaaa, lagu apa eh. Jarang dengar lagu. Dengar sekali pun dah bosan. Tapi satu lagu nasyid ney kira feveret gituu, Hakikat Bahagia nyanyian UNIC.
7. Entahlah banyak sangat. Kalau dengan femili, semualah. Dengan kawan-kawan, time study sama-sama for SPM.
8. The thing? Hm, Senang cite, saya nak jadi optometri. Hehe, entak jawab ke tidak soalan akak ney? Sorry. Ohh yaa bila dah jadi optometri, nak bawa ibu abah pergi haji. Ringkasnya, nak buat benda yang bermanfaat untuk ummah. InshaAllah. 
9. Now, I used Acer. Ringan. Tak cepat panas. Meh pakat guna Acer ye!
10. Kak Yaya trick orang ni haha. InshaAllah my future husband is the best. Handsome, kind-hearted, caring, loving. Typical answer. Haaha. Jawapan jujur tak tipu. 
11. Hehe, your blog is the best. Sempoi. Header kemas tak serabut. Gajet tersusun cantik. Takde lah useless stuff kat blog. Dan one more thing cepat loading. Hehe good job kak yaya! 


Next soalan dari Encik Ket :) 


1. Bio secara ringkas dah dicatan di seksyen Me. hehe. 
2. Alhamdulillah, bahagia. Tak sabar nak masuk IIUM! Nak jadi student uni macam orang lain. 
3. Kasih sayang keluarga. Tanpa mereka siapalah kita kan. 
4. Cinta menurut saya, perasaan sayang antara dua jiwa yang disertai dengan kesetiaan, kejujuran dan sebagainya. Haha, skema punya jawapan. 
5. Huhu entahlahhh, tak boleh nak detect T.T
6. Banyak tak terkira. Kalau benda tuu everything yang comel kawaii gitu hehe.
7. Impian nak pursue study di IIUM. Alhamdulillah. 
8. Persahabatan, ikatan ukhuwah yang terjalin atas dasar mencari keredhaan Allah.
9. Kehidupan kadang-kadang ada naik dan ada turunnya. Pernah dengarkan bahawa kehidupan dianalogikan sebagai sebuah roda. Andai kata kita pernah gagal dalam kehidupan, teruskan bangkit dan maju kehadapan. Teruskan mendamba redha Allah sebelum kehidupan baru di alam sana menjemput kita.
10. Blog Encik Ket MENARIK! Warna hitam putih. Kemas, tapi lagunya agak ganas hahahaha. Sorry ._.

p/s : Doakan esok saya berjaya test JPJ moto yeee. And for you, I hope you get well soon. Hopefully ♥ 









7 comments:

  1. kak nini nak sangat iphone tapi harapkan rupa je cantik tapi ketahanan kureng nak wat namper kan? Sorry iphone user,no offense oke,hehe. Good luck test jpj tu,selawat banyak2 ,yakin boleh! Zakira,fighting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nini, setuju 100%. memang serius iphone cantik T.T hehe. thankyoouuu. serius debar huhu.

      Delete
  2. Kehidupan.. nice answer.

    dah namepun rock and roll. mestilah ganas! hehe..
    kdang2 muzik yg merdu, teralun lembut, dalam tak sedar punya lirik yg menduakan Allah.
    dan trkadang muzik yg menyakitkan telinga, sarat mesej yg berguna.. hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul. Di sebalik lagu pun tersirat maksud samada mesej yang berguna atau tak. Hm.

      Delete
  3. perghh rajin nya zakira jwb liebster award.
    ninaa tk sempat2 pon*senang cite malas sbnrnya :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ninaaa, dop rajin punm kehkehh ._.

      Delete
  4. yay . thanksss syg sebab jawab :* muahh muahh . hehe .mana ada nal trick org . hahaha :P

    ReplyDelete