Sunday, May 11, 2014

Lapan Belas ^^

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers.

Weee. Happy Birthday to me! Alhamdulillah. Syukur atas segala nikmat. Lapan belas tahun hidup atas muka bumi Allah ney(ikut tahun masihi ye) hehe. Dan hadiah yang terbaikkk ialah dapat tawaran masuk UIAM.

Syukur tak terkata ya Rabb atas segala nikmat yang Engkau kurniakan. Yang berjaya tahniahhhh! Kalau yang tak dapat tawaran ipta jangan sedih yee sayang-sayangku sekalian. Sungguh, Allah dah tetapkan yang terbaik. Mungkin ada lagi tempat yang terbaik untuk kita :) yang pasti niat kita nak tuntut ilmu :')

Teruskan Mengejar Impian.

Menyepi hampir seminggu. Alhamdulillah terpilih untuk Educamp Yayasan Terengganu (Siri 2) 6-8 Mei. Educamp yang sama dengan cik khayla. Perasaan pertama teruja eksaited yang amat. Yee lah sebab educamp ney kira pemilihan samada layak atau tak untuk ke timur tengah(Jordan, Maghribi), untuk ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam dan Bahasa Arab. Phewww banyak gila level nak ditaja oleh Yayasan kann.

Jadi, alya ajak pergi. Kenalah bertolak awal sehari. Menginap di rumah khayla.(waaa janggal nakk panggil nama palsu neyy).

Hari nak daftar serius dup dap dup dap. Peserta lain macam wooow gitu haha. Rasa macam diri ney kecik jeeeeee. Mujurlah jugak ramai kawan sekolah yang apply bawah yt jadi takdelahh duduk senyum mengeh sorang diri kan. *syukur*


Aktiviti educamp memang yang mampu buat anda tersenyum walau dalam keletihan :-

1. Kawad kaki macam biasa lah kat dekat mana-mana kem. Haha tapi best sebab belajar step senam aerobik gituuuu. Cikgu Anwar memang daebak! kehkehhh.

2. Riadah hari first, main volley ball sambil duduk. Hahaha. Serius fun gilaaa. Banyak kali tersilap bila nak serve bola. Bak kata Cikgu Sabri, kena syukur nikmat walaupun kita punya kekurangan.

3. Solusi kreatif. Ohh yang ney tak syokkkkkkk. Buat orang injured kut. T.T yang ney laaa outdoor game. Best laaaa kut tapi part menginjured kan orang tak best. Pfttttt.

4. Masukkkk payaaaaaa. Hahaha happy walaupun payaa tuuu busuk plus plussss. Memang mencabar gila. Jungle trekking dalam hujan. Bayangkan. Calar situ calar sini. Pape pun, Alhamdulillah takde yang cedera.

5. Memasak. Hehe saya rasa saya macam takde fungsi T.T kbai. haha.

6. Buat persembahan. Yeayyy semua sporting gilaaa-gilaaaa.

Malas den nak cerita panjang-panjang. Tapi pengalaman yang berharga. Serius cukup berharga. Takde maknanya nak redah paya kalau tak tahan lasak. Kehkeh :3

kumpulan 2. cukup cukup sporting!

Thankyouuu untuk awak yang belanja saya Secret Recipe haha. I love it! Hehe. Terpaksa celebrate birthday awal hehe takut tak sempat jumpa kann. Thankyouuu >.<

Thankyouuu jugak yang wish birthdayy personal lagi hehe. Balqis, Kak Anis. Kylaaa err --' haha. Dan semuaaa yeee.

And.

To all my girlfriends, hehe Kyla, Adda, Kak Nini, Ummi, dan siapa jee la yang mengaku girlfriends saya goodluck for interview ipg yeeee. Saya tak dapat iv. Sobbbssss. Haha. But sokay, Allah dah permudahkan jalan :)


Love,
ZakiraAfina



16 comments:

  1. Zakiraaaaaa bila birthday awak. ala alaaaaa. happy birthdayyyy. or belated birthday ni ? T_T congrates dear. wish u all the best. insyaAllah. thankyou sgt doakan utk iv adda. syg zakira :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo adddaaaaaa. tengok dekat ic tuu hehe. hari neyy laaa. kehkeh :3

      mestii ahhh adda. always pray for the best laa. goodluck eh. nk tngok addaaa jadi cikguu ^^.

      Delete
  2. happy birthday! semalam hari jadi mak kite heheehe. tahniah dapt UIA!! :) proud of you

    ReplyDelete
  3. hepi bday zakira!!!
    sama bday zakira dngn adik kak nini,hehe :D
    tahniah ye dapat uia,good luck study!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh same birthdayy haha. thankyouu kak nini. InshaAllah i will :)

      Delete
  4. haha zakira haishh khayla la sangat tulis je la real name pun hohohohooo .. best em best em educamp nk g sekali agiiiii :(

    ReplyDelete
  5. Sanah helwah zakira! Tahniah dapat UIA :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouu akak. hehe Alhamdulillah :)

      Delete
  6. Happy birthday kak Zakira, tahniah dapat UIA :D

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday afinaaa sygg :* may you sucess in your future :*

    ReplyDelete
  8. Just asking. Educamp ni ada indoor activities ke?

    ReplyDelete