Monday, May 12, 2014

Jordan vs IIUM :')

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers.

Ehem.

Bila dapat tahu betapa awalnya tarikh awak nak masuk u, rasa macam blank. Macam tak percayaaaaaaaaaaaaaa. Tak kisah sebab memang saya tahuuu awak nak masukk UTP. Jauhhh. Dekat utara sana. Dah tu masuk awal pulak. Esok lusa. Lagi 2 hari. Hm, saya redha dan saya doakan yang terbaik untuk awak. Kejar cita-cita tu. Yang penting jangan pernah lupa Dia yang Maha Memberi segala-galanya.

Fi hifzillah.

----

Berbalik pada tajuk asal.

'Jordan telah aku ketepikan'

Sebelum ney asyikkk teruja eksaited kata nak belajar kat Irbid, Jordan. Dah nama pun manusia. Kehendak boleh berubah mengikut keadaan, suasana, dan sebagainya. Begitulah hati ni. Bukan kata dah tak ada keinginan nak belajar kat Jordan. Tipulahh kalau kata tak ada.

Tapi fahamilah bahawa keinginan tu still ada tapi samar-samar. Samar-samar k T.T

Sekejap nak fly, sekejap tak nak. Entah. Abaikan. Yang penting saya nak fokus apa yang saya dah dapat sekarang.

Masa educamp, ada satu slot ni, The War of Talent. Then, ada satu aktiviti, penceramah suruh lahh tulis kat atas satu kertas A4 apa yang kita nak 10 tahun akan datang.

And guess what?

I don't know what I want. Haha, seminit dua minit fikir nak tulis apa. Akhirnya terhasilah karya sebegini.

saya tak kreatif macam kak nini! huu :/

Serius blank sangat. Padahal hati meloncat suruh tulis doktor doktor doktor. Tapi ... tak tertulis. Mungkin faktor orang lain(peserta educamp) pursue untuk Pengajian Islam dan Bahasa Arab. So, kena ikut flow. See? Betapa berbelah baginya hati neyy.

Sambungan.

Lepas aktiviti tuu, kiteorang kena tulis 5 sebab kenapa yayasan perlu memilih anda?

Hmmmm. Blurrr lagi haha. Memang tak tahu sebab apa. Mohon faham.Haha, tulis je laa sebab-sebab yang munasabah yang memang nampak penipuan di situ. Antara sebabnya ialah 'saya seorang yang berkarisma' hahahha :P nakk baca sekali lagi pun rasa nak muntah :3

Apa-apa dalam hidup kita adalah pilihan. Dan istikharah adalah cara yang terbaik untuk memilih.



Sungguh, bila terlalu banyak pilihan hati jadi berbelah bahagi. Alhamdulillah, I got what I want. Allied Health Science. InshaAllah bidang itu akan saya fokuskan.

Jordan, good bye for a while. Mungkin satu hari nanti kita akan berjodoh. Bi iznillah :')

"Biarlah apa pun kerjaya yang kita pilih dalam hidup, asal matlamatnya berkehendakkan redha Allah, Inshaa Allah kita diizinkan berjaya"


Love,
ZakiraAfina





24 comments:

  1. Tak dapat pergi Jordan pun takpe, asalkan matlamat nak pergi sana ada. So, inshaallah Allah akan permudahkan. Mana tau bila sambung degree dapat tawaran kat Jordan ke. Kan? Apapun, semoga berjaya dalam pelajaran dan semoga urusan cik Zakira dipermudahkan. Amin! :)

    ReplyDelete
  2. So, you're going to IIUM then? All the best :)

    Btw, love the mind map. It's so cute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak farah. iium. thankyouuu :) hehe conteng2 je tuuu.

      Delete
  3. alhamdulillah.. bangganya dengan Zakira.. hee.. insyaAllah, apa apa je keputusan , ianya pasti yang terbaik (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu akakk takde ape yang nak dibanggakan. inshaAllah aminn aminn :) terima kasih kakak cantik.

      Delete
  4. goodluck zakiraaa for ur future .. walau ape pun pilihan awk :) Allah dah sediakan yang terbaik untuk hambaNya . well , 10 tahun akan datang tu sy lukis anak ade 3 dah .. memang mengade ahh tapi dokdangg ambik gamboo huhu --,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm thankyouu syidaa :')

      haha anak tigaaaaa?? wowww. saya aminkann deh :D

      Delete
  5. Good Luck and all the best. Kat mana2 pun same je, asal niat nk bljr lillahi taala. :)

    ReplyDelete
  6. Mabruk Zakira. Hehehe, I really really envy you. Yelah, nak gile kot kos tuh, dekat IIUM. Tapi, Allah dah taqdirkan sesuatu yang lebih baik untuk saya. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouu mawaddah. awak punn mabruk. dapat pergi oversea lagi hee best emm. doakannn sy T.T

      Delete
  7. At least ada matlamat dear! Hehe kak Nad taktau lagi apa akak nak dalam hidup lol nak kena plan kejap lagi ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul-betul kena ada matlamat. InshaAllah kak nad dapat apa yang kak nad nanti hehe :D

      Delete
  8. goodluck sygg :) do the best k ! dah berjaya jgn lupaa akak yaya yg comel ni taw . haha :P

    ReplyDelete
  9. goodluck kak zakira and all the best :) Allah akan bagi yang terbaik untuk hambanya :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah amin aminn. Thanks Fishaa :')

      Delete
  10. kemana pun zakira pergi, adda doakan yang terbaik <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaaaaa. tacingg ade kawan blogger macam adda. thanks syg adda :*

      Delete
  11. waaaa~ goodluck akak! Kita dari jauh ni doa untuk kejayaan akak! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhh dari jauh tuu zaty hehe. thankyouu semoga Allah balas jasa baik zaty.

      Delete
  12. agree. and wish you all the best for the upcoming challenges and stuff. yknowwww.
    hehehe. anyway comelnya apa yang zakira lukis. omg =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouuu Eee yang baru comeback laa katekann >.<

      haha comel apee ke benda nyaa ._.

      Delete
  13. Next time sampai Jordan mungkin untuk bercuti instead of belajar kan? haha..
    Good luck for your life over there, bittaufiq.

    ReplyDelete
  14. Kat mana pun kita pergi kalau niat kita untuk belajar, in shaa Allah, Allah akan permudahkan.
    So good luck for you :DD
    btw, comelnya mind map tu zakiraaa..

    ReplyDelete