Saturday, May 31, 2014

Have confidence!

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai :)

A week to go! Can't wait. Seriously. IIUM, InshaAllah I'll be there :)


You are not failure. 
You are still growing.
Don't feel bad about that. 
Think positive about yourself. 

Kalau nak berjaya kita kena yakin. Oke cakap pasal yakin, nak flashback balik hari saya kena test JPJ tu. Hehe, 27 Mei test JPJ untuk motor. Pagi tuuuu memang dah tak tahu nak cakap apa. Berdebar kemain. Dah takde senyum senyum ney. Serius. Tegang. Haha.

Dengar taklimat dari JPJ dan nak tunggu JPJ sampai kat litar punyalah lama. Still ada rasa berdebar dalam hati. Turn saya last sekali so boleh tengok orang lain dulu. Wuuu, macam-macam situasi ada. Benda yang paling berdebar naik titi lah kut. Takut jatuh. Bila jatuh kira kandas untuk bahagian 2. Memang menangis tak berlagu laaa. 

Bila dah sampai turn, kumpul balik keyakinan semua. So, praktikkan je apa yang dah belajar selama ni dan akhirnya berjaya. Alhamdulillah. Syukur. Test kereta 3 Jun ni. Alahai neves muhehe.

So konklusinya, every single things yang kita buat, kita kena yakin. Serahkan segala-galanya pada Allah. Yang penting kita kena usaha laa. Kalau tak usaha takde pape jugak.

Macam ambik exam jugak, debar tuu tetap ada, tapi kalau kita dah pasakkan keyakinan tuu inshaAllah semua akan baik-baik sahaja. Semua benda yang kita buat kena all out!


---

So, all the best buat mereka yang akan daftar ke UiTM, UPSI and so on :) Have faith in Him. No matter what.

Be strong. Stay on your path. Never stop going.

Till then,

Special quote : "Kadang, di dalam hati kita ada satu nama yang tak pernah kemana-mana." 
- (via gadistudunglabuh)

Credit : http://chibird.com/tagged/inspirational (comel plus kawaiii gituuu) 















15 comments:

  1. Bitaufiq wannajah fil imtihan ! Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah :))

    ReplyDelete
  2. Waah susahnya ujian JPJ, susahlah Fisha nak dapat lesen motor kalau cenggini hehe. Goodluck kak Zakira :) Semoga semuanya dipermudahkan , amin

    ReplyDelete
  3. yea betol. confident kena tinggi. Biar tak betol pon. Hehee.
    gudluck zakira. :D

    ReplyDelete
  4. yeahhh... thats right... yakin boleh... hahaha

    ReplyDelete
  5. Bittaufiq, hehe ujian memanduh sangatlah susah, ujian parking failed, lepas tu jalan raya pun failed >.< last-last terpaksa tangguh dulu sebab sambung belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuu takpaa takpaa. balik cuti sem sambung teruih naa

      Delete
  6. hehe . good luck adikk syggg :* akak dulu ujian parking akak failed . jalan raya alhamdulilah lepas . sb sepanjang akak bt latihan memandu, akak cukup suka kalau latihan atas jalan raya ni . hehehe . jakun masa tu . hahaha . smpi skrg akak cuak nak park kereta kalau g mana2 .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh. akak parking yang best nya. haha.

      Delete
  7. all the best dear. adda dulu takut sangat nak test kereta. motor kemain yakin lagi, masa tu test serentak then kereta pass, motor spoil. haha. but now saya dah ada P. haha, do ur best zakira <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. thankyouu. i will k. nak ada lesen jugak neyy .__.

      Delete
  8. ambik course ape kat iium? sy asasi econs =) jumpe kat taaruf week inshaAllah ceeyh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh atiqah punnn iium? hehe asasi sains kesihatan. InshaAllah jumpe mase tawe hehe :D

      Delete
  9. all the best zakira,fighting!
    p/s : dalam dewan upsi ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii haha, sempat lagi kak nini haha.

      Delete