Friday, April 25, 2014

The Future

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai readers.

Kemasukan ke Matrikulasi dan Tingkatan 6 sudah diumumkan. 

Ada orang yang baik hati tolong check kannn. Hehe mekaseh awak mekaseh ye. Tak bazir kredit 20 sen saya.  

Then, check online pulak untuk kesahihan ya ke dapat matrik. Dan jawapanya yaa, saya ditempatkan di Kolej Matrikulasi Johor!


Pilihan waktu isi hari tu ialah Pahang, Negeri Sembilan dan Perak

Alasan 3 tempat ni dipilih  sebab :-

-Pahang negeri jiran, dekat dengan Kemaman.
-Negeri Sembilan, abang pernah belajar sana tapi sekejap je terus masuk ALAM.
-Then, Perak sebab ramai senior masuk sana.

Haha, see? Tup tup dapat Johor. Pape pun, Alhamdulillah. Rezeki yang Allah dah tetapkan.

Tetap tunggu upu, upu pun umum 4/5. Temuduga ipg 5/5. Kiranya, matrik sebagai back up plan kalau tak dapat course yang betul-betul nak dalam upu tuu. 

For sure, still lagi konfius nak bidang mana. Samada pengajian islam atau sains. Nak diikutkan 7 daripada 8 pilihan upu, kesemuanya bidang sains. Cuma pilihan kelapan pilih yang berkaitan pengajian islam :o

But for me, where we are does not be a matter as long as we struggle for our future. Right? Yang penting, kenali diri kita, teruskan usaha k.

Niat belajar lillahi taala. Dulu memang pernah terdetik nak belajar oversea sebab nak glamour haha. Tapi, kalau sekadar nak glamour belajar pun sooo-soo means belajar ikut suka, tak kemana jugak kan. Ingat kejayaan tuu datang bergolek ke? So, perbaharui niat balik. Bukan part ney je, tapi keseluruhannya ye.

Tahniah untuk mereka yang berjaya. Jangan sedih sesiapa yang tak dapat apa yang dia harapkan. Kadang-kadang kita terlupa yang Allah dah aturkan yang terbaik untuk hamba-Nya. Chill k! :)


"Jangan sesekali kecewa atau berputus asa dari rahmat Allah kerana rahmat Allah itu cukup luas."




19 comments:

  1. zakiraaa, sama dengan ee ! wah jadi org johor lah awokk, dekat sgt tu, boleh jumpa ni. ngeh ngehh

    ReplyDelete
  2. @Nurul Syahada. same dengan ee? haha. jauhh emm dari timur nak ke selatan ney.

    ReplyDelete
  3. wahh..tahniah.. selamat memulakan alam ipt.. :) gud luck dear.. :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Zakira :)

    All the best.

    ReplyDelete
  5. Wow jauhnya lepas ke Johor hehe. tahniah kak zakira :D

    hehe btw goodluck.

    ReplyDelete
  6. guess what? kita sama. satu tahun. sains. KMJ. hahaha
    but yaa. tak confirm lagi pergi ke tak.
    im waiting for upu result and ipg on this may =D

    ReplyDelete
  7. congrats... semoga Allah permudahkan segala urusan zakira :)

    ReplyDelete
  8. tahniah dikk . sama gn ee tu . hehe . choose the best choices :)

    ReplyDelete
  9. kak nini pun tengah tunggu result upu dan temuduga ipg,harap2 dapatla kan?hehe,insyaAllah. wishing u all the best dear :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kak nini. Wish you the best tuuu. Alaa kak nini macam ade gaye jadi cikgu hihi :)

      Delete
  10. Congrate =D. Jauhnya dapat. Selamat menjadi perantau. :)

    ReplyDelete
  11. @Fatin Lenglui. For sure, tak pergi matriks rase em. Hee. Memang akn jadi perantau neyy inshaAllah. Semoga Allah permudah niat nk tuntut ilmu.

    ReplyDelete