Thursday, February 16, 2012

When He loves you, He test you.

Photobucket

 Terlaksana jugak niat di hati untuk balik ke rumah minggu ney. =) Buat Siti Munirah, ketua kamar yang tercinta, good luck dalam pertandingan memanah MSSD. Harap dapat ulangi kejayaan tahun lepas, boleh sampai ke peringkat negeri..  Tak lupa juga buat Qira, Sifa, dan Putri. Apa pun yang terjadi sepanjang minggu ney, cuma ingat, 'when He loves you, He test you'. Saya tahu,anda semua tabah dan kuat. Mungkin ada hikmah apa yang terjadi, cuma kita tak tahu. Biarkan apa yang berlaku, cuma ambil iktibar dan teruskan berusaha untuk kejayaan. InsyaAllah, Allah bersama dengan orang-orang yang benar. 

 Macam biasalah, minggu balik, mesti ada cerita yang nak dikongsi bersama. Aisyh, makin rajin mengupdate blog kali ney walaupun homework Kimia bertimbun. Um, tak pe lah, kali ney nak luang sikit masa dengan blog. Kat sekolah bukan main rindu nak menaip. Ney la, kesempatannya,. =) 

 First of all, ahlan wasahlan ikhlas buat ahli baru batch BIO HAZARDOUS ---Siti Hajar, Hanani, Nabihah, Hafizah dan Najjini---Andalah insan bertuah yang dipilih oleh Allah untuk menghafaz kalamNya. Tapi, sekarang ney, memang tak tahu berapa sebenar-benarnya bilangan ahli batch BIO HAZARDOUS. Ramai jugak yang pindah tahun ney. Sedih sebenarnya bila ramai yang pindah sebab bayangkan selama 3 tahun sama-sama tempuh kehidupan di menengah bawah, alih-alih lepas ney tak akan muncul wajah mereka. Tapi, InsyaAllah, nama anda semua sentiasa terpahat dalam batch zero9-eleven. *melalut terlebih* =) Sejauh mana kita melangkah, yang pasti kenangan 3 tahun akan sentiasa tersemat di minda, terpahat di hati, terukir di bibir dan terbayang di mata. Waaahh, tapi itulah kenyataanya! All of us, be happy, and bring it on. 

 Exam, 18 Mac ney. Um, speechless! OTI 1 sebenarnya tak la tough, tapi mestilah nak tunjuk prestasi terbaik untuk cikgu-cikgu menengah atas. Betul, cara di menengah atas dengan menengah bawah, 100% tak sama. Begitu ketara! Waktu prep masa dulu, boleh bising-bising, main-main dengan tidur sekali. Tapi, sekarang, waktu prep semua 'serius' hadap homework. Nak buat bising pun takut ganggu orang lain. Kiranya, oke la, kami dah struggle awal-awal. PMR zaman dulu, sekarang SPM. Berbeza sangat-sangat! Banyak istilah yang nak kena hafal, banyak formula yang nak kena ingat. = = ' Will continue lain hari, lain masa. 

p/s : Homework menyusul. Terima kasih abah, ibu, dah dapat jam rado!! Terharu. :) 

-FULL STOP-2 comments: