Tuesday, November 29, 2011

~result

Photobucket

"Dijangkakan, keputusan rasmi PMR 2011 akan diumumkan sebelum perayaan Krismas pada 25 Disember 2011 iaitu pada hari Khamis(22 hb) ataupun pada hari Jumaat(23 hb). Mengimbas kembali pengumuman keputusan PMR 2010, ianya diumumkan pada 23 Disember 2010. Jadi, tarikh pengumuman pada tahun ini berkemungkinan akan lebih kurang sahaja dengan tarikh tahun lalu."

RESULT, sebut je perkataan ney bukan saya je yang berdebar-debar, orang lain yang umur 15 tahun seluruh Malaysia pun akan berdebar. Fikir-fikir, adakah keputusan yang kita bakal terima nanti setimpal dengan usaha kita selama ney??Macam mane pun, tawakal tu kan penting, sesungguhnya hanya Allah yang Maha Mengetahui segala-galanya.

Mase on the way hantar ibu, tercetuslah perbualan ney

IBU : Kakak, bile result keluar?
KAKAK : Result! Tak tahu la ibu.
IBU : Kakak tak debar ke?
KAKAK : Jangan tanya result bu, tak mboh dengar perkataan result, takut...
IBU : Kakak yakin tak??

Hahaha, memang la aku debar dengar perkataan result, don't mentions that world, serious la..memang debar dan nak tanye sikit, sape la yang tak berdebar, rasanya sume orang nak yang terbaik, eventhough dia rasa dia tak mampu, tapi sesuatu tu boleh berubah la. Tak semestinya trial cemerlang, PMR akan jadi terbilang. Ingat je la, sesuatu boleh BERUBAH atas kehendak ALLAH.

 So, beware la. Masih belum terlambat sebenarnya nak cari diri kita semula, betulkan niat semula, bukan buat semua ney untuk dapat result yang terbaik. Atas inisiatif sendiri la nak berubah ke jalan ALLAH :) Bercakap ala-ala motivator, Mire kata boleh jadi kaunselor ney, simpan je dulu cita-cita tu# i want to be a lecturer although my mom want I to be a doctor~

 Kalau tahun depan still lagi kat IMTIAZ, so, agak mencabar la, kena tempuh subjek killer macam fizik, kimia, biologi, add math. #agak tough la..form 4 pun da tak boleh main-main. Tak boleh berperangai macam budak-budak, 6teen years old must be matured. Oke?bukan apa, sebab fenomena tak matured ney dah dimonopoli oleh sahabat handai form 3(banat)kat sekolah, #walau bagaimanapun, kami selesa begini! 

 Rindu dengan mereka semua :), especially kawan-kawan yang memang sentiasa setia bersama, thanks ya!#sume benda awak sume da taw, buat Ummi pulak, janganlah sedih-sedih, setakat dia, apalah sangat# chill my dear!!

p/s: saya seronok menulis. ~words can express everything~ Rabunku makin kritikal kut, tu la lama tak pakai spec.


-FULL STOP-

2 comments: